новини

Dunlop представя новата SP Winter Sport 4D

12.04.2011 16:21:19

Нови измерения на вече доказана в тестовете технология за зимни гуми.За първи път в сектора – вграждане на нова система от 4-измерни грайфери.

 

    На 14 март 2011 г. Dunlop представи за първи път пред публика своята най-нова свръхвисокоскоростна зимна гума във възможно най-подходящите за нея условия – суровия, почти арктически, климат на северна Швеция - където високата функционалност на гумата е демонстрирана и сравнена с постиженията на гуми на основни конкуренти. Новата Dunlop SP WinterSport 4D съчетава серия от иновационни нови технологии, разработени с цел усъвършенстване на безопасността и обратната връзка, която да осигури на водача увереност в широк кръг от зимни пътни условия.
 
 
     Проектирана да надвишава изискванията във всякакви зимни условия. Подобрено сцепление на сняг и лед. Последната сурова зима в северна Европа напомни на водачите (дори и в страни, където няма законово изскване за употреба на зимни гуми) за предимствата на избора на най-подходящата гума за съответните климатични условия. Гумата Dunlop SP WinterSport 4D получава името си от новата система от 4-измерни (4D) грайфери.
Д-р Бернд Льовенхаупт, директор на Развойния център за гуми за леки автомобили, обяснява технологията: „Грайферът представлява свръхтънък прорез в протектора, който подобрява сцеплението и зацепването към пътната настилка. В новата гума в сравнение с нейния предшественик, ние съчетахме нашата вече доказана 3-измерна (3D) грайферна система с нов напречен грайфер и създадохме един микроблок, позволяващ по-добро разпределение на натиска върху пътя”.
3D грайферите в протектора на гумата всъщност увеличават броя на грайферите и оттам повърхностите, които влизат в контакт с пътната настилка, като по този начин осигуряват подобрено спиране и ускорение на автомобила.
 
     „При гумата Dunlop SP WinterSport 4D добавихме напречен грайфер, който осигурява допълнителна странична повърхост, идеална за подобряване на страничното зацепване. Комбинацията от двете (4D грайферна система) създава независим микроблок, който подобрява управляемостта и сцеплението в завой на снежна настилка поради по-доброто разпределение на натиска върху патната повърхност”, подчерта д-р Льовенхаупт.
 
     Разтварянето на грайфера се определя от тракционната сила. Колкото по-голяма е тракционната сила в периферна посока, толкова по-голямо е разтварянето. Въпреки това, деформацията на блокчетата на протектора намалява поради новаторската система на взаимно свързване на 3D грайферите.
При новата гума Dunlop SP WinterSport 4D вътрешността на блокчетата е с формата на зъб на трион, за да осигури още по-добро спиране в дълбок сняг. При заледена настилка поведението на гумата е подобрено от каучуковата смес, съдържаща функционализирани полимери, които пречат на появата на симптоми като втвърдяване на сместа при ниски температури.
    
     Проектирана да надминава изискванията при дъжд.
Гумата Dunlop SP WinterSport 4D е отлична не само в снежни условия. За голяма част от Европа студените месеци се характеризират с мокри пътища, които никога не биват изсушавани нито от слънцето, нито от температурата на въздуха. За да осигури отлично поведение на своята гума в такива условия, Dunlop заложи на комбинация от уникална шарка с посока на въртене и динамична каучукова смес на протектора. „Каучуковата смес на протектора на нашата гума е създадена да изхвърля бързо и ефективно водата чрез елиминирането на турбулентността в каналите на протектора. Функционализираните полимери на каучуковата смес осигуряват оптималната динамична твърдост, необходима при различните температури. Тези активни съставки обезпечават по-добро сцепление на мокра настилка, без това да се отразява на поведението на сняг. Избраният от нас микс на каучуковата смес е специално разработен да осигури максимално добри постижения на сняг и мокра настилка – като същевременно позволява да се подобри съпротивлението при търкаляне с цел икономия на гориво”, добави д-р Льовенхаупт. 
 
     Създадена за висока скорост и обратна връзка.
Свръхвисокоскоростните гуми на Dunlop са прочути с отличните обратна връзка и управляемост, които осигуряват. Това е една от причините водачите на спортни автомобили, тунинг-компаниите и престижните високоскоростни марки като BMW, Audi, Mercedes Benz, и Jaguar да избират гумите на Dunlop. Поради това за Dunlop e особено важно една зимна гума да притежава именно тези качества. За постигане на високи нива на обратна връзка гумата Dunlop SP WinterSport 4D е снабдена със специален механизъм за взаимно свързване на грайферната си система. При спиране и в остър завой, блокчетата се затварят взаимно, осигурявайки управляемост и спирачни характеристики, подобни на тези лятна гума на суха настилка.
 
     Ниско тегло означава повече скорост - и ефективност.
Dunlop е победител в състезанията от сериите Льо Ман, където вниманието на инженерите неизменно е фокусирано върху оптимизацията на теглото, с цел подобряване на функционалността и ефективността на автомобилите за състезанията за издържливост. „Dunlop приложи същия подход и към SP WinterSport 4D, подобрявайки съпротивлението при търкаляне с 11% спрямо нейния предшественик, благодарение отчасти на функционализираните полимери в каучуковата смес на протектора, които намаляват съпротивлението при търкаляне, като същевременно подобряват поведението на мокра и заснежена настилка. Това, в комбинация с намаляване на теглото, означава, че гумата има нужда от по-малко мощност от двигателя за преодоляване на съпротивлението при търкаляне. Що се отнася до влиянието на теглото върху функционалността на гумата, в този случай по-малко всъщност е повече!”, каза още д-р Льовенхаупт. 
 
   Building on proven success
Надграждана на вече доказания успех
 
     Последната гума на Dunlop е проектирана така, че вдига летвата още по-високо, тъй като предшественикът й (SP WinterSport 3D) беше резултатен победител в независими международни тестове, организирани от световни автомобилни издания. Например, само миналата година, SP WinterSport 3D затвърди репутацията си, получавайки официално признание в сравнителните тестове за гуми на ADAC Motorwelt/ÖAMTC, AutoBild Sportscars, Stiftung Warentest и AutoBild Allrad.
 
     Все пак, за Dunlop не е достатъчно да бъде пръв. Компанията има дух на победител, който особено силно личи от успехите й в международния моторен спорт. Този светоглед означава, че компанията непрестанно разработва нови технологии, за да увеличи скоростта и удоволствието от шофирането. В резултат на това се появи новата Dunlop SP WinterSport 4D.
 
     Широк диапазон от размери, за повечето спортни автомобили
Dunlop SP WinterSport 4D е налична в 37 варианта, от 195/65R16 до 255/35R19, като покрива повече от 8 от наличните на пазара 10 марки високоскоростни автомобили. 
 
калкулатор
Оригинален размер:
/ - R
Нов размер:
/ - R
Скорост:
 км/ч
Оригинална гума:
 • Ширина:  мм
 • Височина:  мм
 • Диаметър:  мм
Нова гума:
 • Ширина:  мм
 • Височина:  мм
 • Диаметър:  мм
Резултати:
 • Новата гума ще е по- мм ().
 • Клирънсът на автомобила ще се  мм.
 • При скорост от  км/ч по скоростомер, реалната скорост ще е  км/ч.

новини

HomeMax

23.02.2017 14:50:28

НА ВНИМАНИЕТО НА КЛИЕНТИТЕ, закупили автомобилни гуми от търговските обекти на HomeMax!

Уважаеми клиенти,

при покупка на гуми получавате 25% търговска отстъпка от цените на монтаж, демонтаж и баланс

Безопасност

25.07.2016 17:36:19

"ДИЙОМА" ЕООД

участва в НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ "СЕДМИЦА НА ГУМИТЕ", организирана от Асоциацията на производителите, вносителите, търговците и вулканизаторите на гуми.

В периода 25 - 29 юли, нашият сервиз ще предоставя следните безплатни услуги за леки и джипови гуми:

 • проверка налягането в гумите (при необходимост - донапомпване с въздух);
 • проверка дълбочината на протектора;
 • проверка на резервната гума (при необходимост - донапомпване с въздух).

Забележка: безплатните услуги не включват ремонт и/или смяна на гуми.

ВЗЕМЕТЕ СВОЯТА КЛИЕНТСКА КАРТА СЕГА!!!

21.03.2012 08:30:50

Вашата Клиентска карта ПРЕМИО може да получите в сервиза на ПРЕМИО – ДИЙОМА ВАРНА.

 

Mercedes-Benz избра високоскоростната гума на Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 за най-новата си CLS класа

22.08.2011 11:52:16

      Mercedes-Benz избра високоскоростната гума на Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 за най-новата си CLS класа. По време на разработката на най-новия си високоскоростен модел, Goodyear работи с редица водещи производители. Mercedes-Benz CLS е първият одобрен от трийсетте проекта за гуми за първоначално вграждане за модела Eagle F1 Asymmetric 2.  Гумата ще се предлага в размер 255/40R18, съобразен с наскоро представената CLS класа на Mercedes-Benz, само няколко седмици след международната й премиера по време на състезанието в Монтебланко, Испания. 

Нашите клиенти са специални за нас

11.07.2011 18:16:22

За нас е голяма чест да станем част от международната верига Премио като трети обект, открит именно тук, във Варна.

<< най-нови |  по-стари >>